Tutorials

13 replies to this thread. Most Recent

BobNeuw

30 Mar 2015, 6:23 pm

[Express] Contact form

How do I get my contact form to function? I’ve followed the instructions in the video tutorial as carefully and fully as I can. The form fields seem to be working, but clicking the submit button doesn’t lead to any action. My site is hosted on Yahoo, and I believe it supports PHP. What can I do to make my form work?

http://test.bluestonemojo.com/contact.html

DeltaDave

30 Mar 2015, 10:05 pm

Have you actually applied the Send Form action to the page?

David

Glasgow, Scotland

iMac 27 5K El Cap and Pro Final

BobNeuw

7 Apr 2015, 3:08 am

David—

Thanks for responding to my request for help. Sorry to be so slow replying. I expected to get an email, but didn’t.

Yes, I have applied the Send Form action to the page … or at least, I think I’ve done that correctly. (The fact that the form doesn’t working raises some doubt.)

Any other ideas?

DeltaDave

7 Apr 2015, 8:08 pm

The reason I ask is because there are NO indicators in the code of your page that you have applied the SendForm action.

So the first place to start is to look at your FW page again and check that you have applied the action - preferably at page level ie Page>Page Actions>SendForm

And remove the action if you have applied it anywhere else.

D

Glasgow, Scotland

iMac 27 5K El Cap and Pro Final

BobNeuw

11 Apr 2015, 2:03 am

Ok, Dave, I’ll give that a try. Thanks.

BobNeuw

11 Apr 2015, 2:32 am

Dave—

I’ve tried three times in the last 25 minutes to apply the Send Form action, following your instructions carefully. Still no go.

Now when I test the form and click the submit button, I don’t get either my “success” or my “error” page. Instead I get a blank page with this URL:

http://test.bluestonemojo.com/FW_SendForm_contact_item1b.php

What’s next? Thanks a million for your help with this.

DeltaDave

11 Apr 2015, 9:32 am

I see that you have applied the SendForm action now - but you have applied it to item1b and not at the Page level as I suggested

ie in the main FW Menu - Page>Page Actions>SendForm

screenshot

However I suspect the problem is with your Server/Hosting Company and while you believe it supports PHP I dont think it does.

If you have FTP access you can easily find out by creating a PLAIN TEXT file that contains the following

<?php

phpinfo();

?>

Call it something obscure like fdfftfdffy.php and upload it to your server space

Now visit yoursite.com/fdfftfdffy.php in your Browser and if PHP is working you should see something like

screenshot

If you dont then your server does NOT support PHP.

Hosting is cheap so get yourself some web hosting.

David

Glasgow, Scotland

iMac 27 5K El Cap and Pro Final

BobNeuw

13 Apr 2015, 2:10 am

Thanks, Dave. I have, in fact, been applying the SendForm action each time at the page level, just as you suggested.

It appears my hosting (Yahoo) supports PHP v.4.3.11. Either that’s not the problem, or that version of PHP isn’t compatible with the FW SendForm action … or ??

Any other suggestions?

—Bob

DeltaDave

13 Apr 2015, 6:27 am

Did you upload the hggyg.php page as suggested and did you see the configuration file when you visited that page with your browser.

Unless you have seen that with your own eyes then your hosting plan may support it but it may not be enabled.

If you wanted someone more experienced to dive into your server and test this you could drop me a line - you will get my email address on my people page.

Just don’t post access information online anywhere.

D

Glasgow, Scotland

iMac 27 5K El Cap and Pro Final

BobNeuw

17 Apr 2015, 1:27 pm

Dave—

Yes, I did that. I saw the page. The only difference between the page I saw and the screenshot you posted is that mine shows PHP v.4.3.11, while yours shows PHP v.5.4.33.

Since our last exchange, I’ve switched to an alternate contact page approach and gone live with my new site It’s at bluestonemojo.com (no longer in the “test” subdomain).

If I can get a form to work, I’ll switch to that. Any further suggestions to share for now? If so, I’ll keep working on the form once I return from vacation (tomorrow). Thanks.

DeltaDave

17 Apr 2015, 3:55 pm

mine shows PHP v.4.3.11

I suggest that you send an email to support(@)softpress.com to see if the SendForm action does support your version of PHP ie 4.3.11

David

Glasgow, Scotland

iMac 27 5K El Cap and Pro Final

waltd

17 Apr 2015, 5:00 pm

Using PHP 4 in this day and age is a criminal offense, guaranteed to leave you open to attack. PHP is at 5.4, and 5.2 or 3 is a good idea. Anything too old will not have any of the latest security patches, leaving you wide open.

If this is all you have, then move. Hosts are cheap and plentiful and should never hold you back from being up-to-date.

Walter

Freeway user since 1997

http://www.walterdavisstudio.com

BobNeuw

22 Apr 2015, 11:38 pm

David— Thanks for the suggestion. For now, I’ve decided to use a work-around. —Bob

Back to Top

BobNeuw

22 Apr 2015, 11:39 pm

Walter—

Thanks for the tip. I’ve been thinking of changing hosts anyway. Now I have another compelling reason to put it on my “To Do” list and make it happen.